Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne CVETLIČARNA FLORISTICA SLOVENICA LEONIDA UDOVČ S.P. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

1. ponudnik je CVETLIČARNA FLORISTICA SLOVENICA LEONIDA UDOVČ S.P.

2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne CVETLIČARNA FLORISTICA SLOVENICA LEONIDA UDOVČ S.P. (https://www.cvetlicarna-floristica.com/), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

7. način plačila in dostave

8. časovno veljavnost ponudbe

9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni ponudnik o tem obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa in reklamacije

Reklamacije upoštevamo najkasneje uro po prevzemu v poslovalnici ali dostavi. Velja samo v primeru, ko se je iz naše strani zgodila napaka.  Ne velja iz naslova vzrokov na katere nimamo vpliva, kot so , pokvarljivost, oskrba po prodaji in drugi vzroki. ko je nakup končan odpoved od nakupa ni mogoča, zaradi pokvarljivosti in možnih zlorab. Vse reklamacije bomo reševali v najkrajšem možnem času sporazumno preko e maila floristica.slo@gmail.com .

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

V poslovalnici sprejemamo:

• gotovino,

• plačilne kartice Maestro, Mastercard, Visa.

Plačila preko spleta:

• kreditna kartica (preko paypal, provizijo krije kupec)

• preko spletne banke s poslanim dokazilom na naš email naslov(izpisek iz arhiva plačil, iz katerega je razviden status plačila)

Plačila za pravne osebe:

• gotovina v poslovalnici

• poslovne kartice,

• plačilo po predračunu,

• naročilnice sprejemamo samo na podlagi zaupanja iz preteklega poslovanja

Podatki za plačilo

Leonida Udovč s.p.

Podutiška cesta 37,1000 Ljubljana

Namen : cvetje

Račun : SI56 6100 0000 4558 183

BIC : HDEL22 SKLIC : datum plačila xx-xx-xxxx

 

Dostava

ČAS IZVAJANJA DOSTAVE Od ponedeljka do petka 7:00-19:00 h in sobote 7:00-14:00 h. Nedelje in praznike dostave ne izvajamo.

NAVADNA DOSTAVA velja z a vsa naročila do 15 h, za dostavo naslednji dan, po širšem območju Ljubljana.

HITRA DOSTAVA PO DOGOVORU po mestu Ljubljana, vendar ne prej kot 4 h pred časom dostave. Za hitro dostavo pošlji   povpraševanje na floristica.slo@gmail.com. V najkrajšem možnem času vas kontaktiramo in dogovorimo vse potrebno. Hitra dostava po Ljubljani ni mogoča za vence. Dostava na točno uro ni mogoča, vendar bomo v največji možni meri upoštevati vaše želje.

NEUSPEŠNA DOSTAVA je kadar ni prevzemnika ali ko iz nam neznanih vzrokov ni mogoča. Ker je dostava enkratna, mora, če nam naročnik ne zagotovi vseh potrebnih podatkov sprejeti riziko neuspešne dostave. Ponovna dostava se izvrši proti plačilu najkasneje v roku 24 ur ali se izdelek prevzame v naši poslovalnici,proti plačilu stroška

CENA 10,00 € za naročila do 60,00 €, za  naročila nad 60,00 € dostava GRATIS.

 

OSEBNI PREVZEM

Za osebnim prevzemom veljajo enaki roki kot pri dostavi in 10% popust na končno ceno. Uro prevzema dogovorimo preko e maila floristica.slo@gmail.com , vendar ne prej kot 4 ure po nakupu.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju CVETLIČARNA FLORISTICA SLOVENICA LEONIDA UDOVČ S.P., Podutiška ulica 37, 1000 Ljubljana

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

2. pošiljatelj mora biti jasno razviden

3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni siva_b udeležbe v njih.

4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Zbiranje in uporaba informacij

Medtem ko uporabljate našo spletno stran, vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih lahko uporabimo da bi lahko stopili v stik z vami ali vas identificirali. Osebne prepoznavne informacije lahko vključujejo, vendar niso omejene na vaše ime (»Osebne informacije«).

Dnevnik podatkov

Kot mnogi operaterji spletnih mest, tudi mi zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošilja vsakič, ko obiščete našo spletno stran ("Dnevnik podatkov"). Ta dnevnik podatkov lahko vsebuje informacije, kot je internet naslov vašega računalnika ("IP"), vrsta brskalnika, različica brskalnika, obiskane strani našega spletnega mesta, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh in drugih statističnih podatkih.

Piškotki

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki lahko vsebujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki se pošljejo v vaš brskalnik s spletne strani in shranijo na trdem disku vašega računalnika.

Kot mnoge spletne strani uporabljamo tudi mi "piškotke" za zbiranje informacij. Brskalniku lahko naročite, naj zavrne vse piškotke ali označite, kdaj se piškotek pošilja. Če pa ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše strani. Piškotke, ki ji uporabljamo so:

1. session_id

2. website_lang

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas pomembna, vendar ne pozabite, da ni nobene metode prenosa podatkov preko interneta ali način elektronskega shranjevanja, ki bi bila 100% varna. Medtem ko si prizadevamo uporabo komercialno sprejemljivih sredstev za zaščito osebnih podatkov, ne moremo jamčiti absolutno varnost.

Spremembe pravilnika o zasebnosti

Politiko zasebnosti lahko občasno posodabljamo. Obvestili bomo Vas o vseh spremembah, z objavitvijo novega pravilnika o zasebnosti na spletnem mestu. Svetujemo vam, da Politiko zasebnosti občasno preglejujete in s tem ste obveščeni za vse spremembe.

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja o Splošnih pogojih uporabe, prosimo nas kontaktirajte.

Podutiška ulica 37

1000 Ljubljana

Slovenija

• Tel. št.: 01 510 5019

• E-pošta: floristica.slo@gmail.com